Jaaroverzicht 2000

12-2000
Trends - klik om deze uitgave te bekijken
In dit laatste nummer van het jaar 2000 blikken auteurs van de afgelopen themanummers vooruit. Zij signaleren en analyseren de trends die hun vakgebied de komende tijd te wachten staan.
11-2000
Softwarekwaliteit - klik om deze uitgave te bekijken
Een softwarefout die aan het begin van een ontwikkelproces wordt gevonden, is nog eenvoudig te verhelpen. Moeilijker - en duurder - wordt het als hij in een later stadium moet worden verwijderd. Kwaliteitszorg van softwareontwikkeling draagt ertoe bij dat beter kan worden voorspeld wat de kwaliteit van het geleverde product zal zijn en dat het product binnen de geschatte tijd en kosten kan worden opgeleverd.
10-2000
De virtuele organisatie - klik om deze uitgave te bekijken
De toekomst zal worden gekenmerkt door een virtuele wereldwijde markt waar iedere leverancier iedere afnemer kan ontmoeten. Technisch geavanceerde goederen produceren kan iedereen, overal. Producten zullen gemaakt worden in relatief complexe ketens (netwerken) van zelfstandige bedrijven die elk een stukje van het totale proces uitvoeren.
09-2000
Component based development - klik om deze uitgave te bekijken
OCT-organisaties staan voor een bijna hopeloze situatie: klantgericht denken staat voorop, waardoor steeds sneller applicaties moeten worden opgeleverd waarvan ook nog steeds sneller de functionaliteit wijzigt. Dit terwijl de klassieke manier van systeemontwikkeling in de praktijk vaak alleen maar leidt tot uitloop en kostenoverstijgingen. Component based development (CBD) wordt gezien als een oplossing voor deze situatie.
08-2000
Embedded internet - klik om deze uitgave te bekijken
De ontwikkelingen rond embedded internet zijn in volle gang. Nieuwe mogelijkheden brengen echter ook problemen met zich mee. Gebrekkige beveiliging bijvoorbeeld is een belangrijke potentiële blokkade die moet worden overwonnen voordat elk apparaat met een 'digitale hartslag' aan internet hangt.
06-2000
Personalisering Websites - klik om deze uitgave te bekijken
Personalisatie kan zich verheugen in toenemende belangstelling. Gedreven door de sterke groei van het e-commerce is het aan het uitgroeien tot een essentieel nieuw marketingonderdeel. Strategieën richten zich meer en meer op direct en vooral persoonlijk contact met de klant.
05-2000
Personalisering Websites - klik om deze uitgave te bekijken
Personalisatie kan zich verheugen in toenemende belangstelling. Gedreven door de sterke groei van het e-commerce is het aan het uitgroeien tot een essentieel nieuw marketingonderdeel. Strategieën richten zich meer en meer op direct en vooral persoonlijk contact met de klant.
04-2000
ICT-Beheer - klik om deze uitgave te bekijken
Het belang van het beheer (of ook wel management) van informatie- en communicatietechnologie behoeft heden ten dage niet meer te worden aangetoond. Elk bedrijf en elke instelling geven thans op een of andere manier uitvoering aan hun ICT-beheer. Ook het onderwijs en talrijke dienstverlenende bedrijven hebben het beheer inmiddels omarmd. Beheer van ICT viert hoogtij.
03-2000
Projectmanagement - klik om deze uitgave te bekijken
In de IT-sector is vrijwel alles een project te noemen. Gezien de vaak hoge werkdruk staat projectmatig werken hoog in het vaandel. Tijd dus voor een themanummer over projectmanagement.
02-2000
Internetbeveiliging - klik om deze uitgave te bekijken
Er blijkt behoefte te zijn aan betrouwbaarheid en continuïtiet van hetgeen via internettechniek verzonden wordt. Zeker wanneer zaken als e-commerce en e-government via het onbeveiligde internet aan de orde komen, ontstaat behoefte aan beschikbaarheid (tijdigheid), exclusiviteit (vertrouwelijkheid), en integriteit (juistheid, actualiteit en volledigheid). Omdat met techniek en infrastructuur geen betrouwbaarheid te realiseren is, wordt beveiliging thans aangepakt via de gegevens (data) die over internet verstuurd wordt.
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-