Jaaroverzicht 2001

12-2001
Elektronische overheid - klik om deze uitgave te bekijken
Een elektronische overheid doet feitelijk elektronisch zaken. Nieuwe dinestverlening, oude problemen. Organisatorisch gezien is de invoering voor de overheid gecompliceerder dan voor het bedrijfsleven. Er wordt vooral veel geexperimenteerd. De stand van zaken.
11-2001
Architectuur - klik om deze uitgave te bekijken
Bijna alle IT-gerelateerde activiteiten - vanaf de visie tot en met beheer - hebben met architectuur te maken. De beeldvorming rond architectuur divergeert echter steeds verder. Tijd om de balans op te maken.
10-2001
ASP - klik om deze uitgave te bekijken
Application Service Providing. Is het concept levensvatbaar? Goede juridische afspraken zijn nodig. Maar ook de adequate inrichtingsmethoden en beveiliging. Applicaties uit het stopcontact. Lees alles over ASP. De hype voorbij.
09-2001
Procesarchitectuur - klik om deze uitgave te bekijken
Is procesarchitectuur dé oplossing voor het gat tussen de bedrijfsvoering en de IT? Alles over procesarchitectuur, de aansluiting op de organisatie en het gereedschap van de informatie-architect.
08-2001
Enterprise Application Integration - klik om deze uitgave te bekijken
Enterprise application integration is de architectuur van de verbinding tussen talloze kleinere informatiesystemen. Het is de binnenkant van de wolk op infrastructuurdiagrammen.
06-2001
XML - klik om deze uitgave te bekijken
De eXtensible MArkup Language lijkt de nieuwste hype op ICT-gebied. Terwijl nog niet alle onderdelen van dit internet-abc vastliggen, wordt XML al steeds meer toegepast. Introductie, standaardisatie, toepassing, de praktijk: alles over XML in dit nummer. Steeds vanuit technisch én organisatorisch perspectief.
05-2001
Personalisering - klik om deze uitgave te bekijken
Agent die voor de gebruiker op zoek gaan en het personaliseren van websites aan de informatiebehoefte van de gebruiker. Dat zijn de pijlers voor het persoonlijke web. Op beide terreinen zijn grote vorderingen gemaakt.
04-2001
Kennismanagement - klik om deze uitgave te bekijken
Kennismanagement kan veel opleveren. De vonk die precies op het juiste moment overspringt. Toch mislukt meer dan de helft van de grote KM-projecten. Hoe komt dat?
03-2001
Web-enabled methoden - klik om deze uitgave te bekijken
Internettechnologie heeft de gebruiksmogelijkheden van systeemontwikkelingmethoden drastisch veranderd. Door methodes op intranet beschikbaar te stellen, kunnen ontwikkelaars gemakkelijk verbeteringen doorvoeren. Dat komt tegemoet aan de groeiende behoedte aan felxibiliteit, snelheid en kwaliteit. Sommige organisaties doen dit al jaren, andere zijn er pas mee begonnen. Dit themanummer geeft een beeld van de ontwikkelingen op het gebied van web-enabled-methoden.
01-2001
Duurzaamheid - klik om deze uitgave te bekijken
Informatiesystemen worden niet gebouwd voor de eeuwigheid. Duurzaamheid is flexibiliteit. Nu en later. Hoe ontwikkel je duurzame systemen? En hoe zijn ze aanpasbaar te houden? Want informatiesystemen worden gebouwd om te veranderen.
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-