Jaaroverzicht 2005

12-2005
Ambitieus - klik om deze uitgave te bekijken
De ambities voor de andere overheid zijn torenhoog. Betere dienstverlenging, administratieve vereenvoudiging én het dichten van de kloof tussen overheid en burgers. Geen bescheiden programma. Centraal bij het verwezenlijken van de ambities is it. In dit thema de stand zaken op dit vlak. In Nederland en bij de Kruispuntbank van Ondernemingen in België.
11-2005
Service-oriented architectuur - klik om deze uitgave te bekijken
Een soa is eigenlijk een generalisatie van de internetarchitectuur. Het is misschien de ingrijpende verandering in de it. Of misschien toch niet. In dit themadeel komen alle aspecten van de serviceoriëntatie aan de orde. Met twee casussen en uitgebreide analyse.
10-2005
Op pad - klik om deze uitgave te bekijken
Mobiele apparatuur kan een nachtmerrie worden. Tco die door het dak gaat. Veiligheidsrisico's. Beheerproblemen. Maar het kan ook anders. Doordacht mobiel werken doe je zo.
09-2005
Back to the future of Cobol - klik om deze uitgave te bekijken
Hoewel al vele malen doodverklaard, is Cobol aan een nieuw leven begonnen. Wat betreft operationele kosten en performance is de taal nauwelijks te verslaan door modernere programmeertalen en -omgevingen. Vandaar, na vele jaren, weer een themanummer over Cobol.
08-2005
Harde trends - klik om deze uitgave te bekijken
Software en diensten krijgen in de meeste organisaties veruit de meeste aandacht. Maar hoe zit het met de hardware? Trends als grid computing, opslag, migratie en draadloos netwerken bepalen voor een belangrijk deel hoe de toepassingen eruit gaan zien.
06-2005
Prestatiemanagement - klik om deze uitgave te bekijken
Beter presteren door te meten. Er is een heel arsenaal aan hulpmiddelen zoals balanced scorecard, strategiekaarten en managementdashboards. Hoe koppel je strategie aan meetbare indicatoren? Met casussen van de gemeente Gouda en de Nederlandse politie.
05-2005
Voice over ip - klik om deze uitgave te bekijken
Spraak moet net zo goed beveiligd worden als bedrijfskritische datacommunicatie. Een integratiestrategie is nodig, want de gebruikers stellen terecht hoge eisen. Alles over de techniek, de beveiliging en de opbrengst van ip-telefonie. Voice over ip is op dit moment veruit de belangrijkste ontwikkeling in infrastructuur.
04-2005
Projectmanagement - klik om deze uitgave te bekijken
Mede door de vaak slechte resultaten van projecten in de it groeit de belangstelling voor professioneel projectmanagement. Beter projectmanagement vereist een multidimensionale kijk. In dit themanummer komen diverse invalshoeken aan de orde.
03-2005
Identificatietechnologieën - klik om deze uitgave te bekijken
Biometrie is automatische herkenning van personen aan de hand van lichaamskenmerken. Het is een antwoord op de vraag naar meer veiligheid en meer efficiëntie. Rfid is een mogelijke opvolger van barcodering. Een veelbelovende automatische identificatietechnologie (auto-id).
02-2005
It-auditing - klik om deze uitgave te bekijken
It-auditing is een vakgebied in beweging. Met externe factoren als voldoen aan Sarbanes-Oxley, Tabaksblat et cetera. Technische factoren als standaardisatie. XBRL en agents. Afbekening van verschillende typen audits. En de veranderende rol van de auditor in de organisatie.
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-