Jaaroverzicht 2006

12-2006
ITIL, ASL en andere - klik om deze uitgave te bekijken
Methoden op een rij
Hoe passen ITIL, ASL CobiT, BiSL, IT Service CMM samen? Waar overlappen ze en waar vullen de methoden elkaar aan? In dit thema een overzicht van de belangrijkste overeenkomsten en verschillen. Met als belangrijk aandachtsgebied het onderwerp dat veel IT'ers op dit moment bezighoudt: wat doen we met Sox?
11-2006
Wendbare organisaties - klik om deze uitgave te bekijken
Paradox
Soa zorgt voor flexibiliteit, maar is tegelijkertijd inherent complex. In dit thema gaan auteurs in op mogelijkheden om die paradox op te lossen. De architectuur van de wendbare organisatie.
10-2006
e-Business en Innovatie - klik om deze uitgave te bekijken
Storm
Drijfveren en trends van de tweede generatie e-businesstoepassingen. Innovatieprogramma's zetten bestaande businessmodellen op zijn kop, terwijl tegelijktijd outsourcing wordt opgepakt. In die stormachtige omgeving moeten organisaties een nieuwe koers uitzetten. Vandaar dit themanummer e-business en innovatie.
09-2006
.Net Java - klik om deze uitgave te bekijken
Plussen en minnen.
Belangrijke trends in moderne softwareontwikkeling zijn Java en .Net. De hoge ontwikkelkosten van Java kunnen aanzienlijk omlaag als ontwikkelaars zich aan zeven simpele geboden houden. Microsoft legt met .Net 3.0 de nadruk op productiviteit en het concept van de software factory. Maar overspoelt het bedrijf ontwikkelaars niet met te veel nieuwe producten?
08-2006
Testen - klik om deze uitgave te bekijken
De hoeveelheid te testen software neemt toe, net als het belang van goed geteste software. De praktijk van outsourcing en offshoring voegt hier nog extra uitdagingen aan toe want uitbesteden maakt het testen moeilijker omdat je verder van het product af zit en dus minder kennis over hebt.
06-2006
IT Economics - klik om deze uitgave te bekijken
In de afgelopen tien jaar zijn de it-kosten meer dan verdubbeld. Het belang van een goede economische onderbouwing daarvan blijft toenemen. In dit themanummer veel nieuwe handvatten.
05-2006
Internet 2.0 - klik om deze uitgave te bekijken
Revolutionair zonder de bestaande netwerken aan de kant te schuiven. Dat is Internet 2.0. Hybride netwerken waarbij gewoon internetverkeer en veeleisende applicaties gebruikmaken van dezelfde optische infrastructuur. Een infrastructuur met goede afhandeling van normaal netwerkverkeer en mogelijkheden voor veeleisende applicaties om rechtstreekse fotonische verbindingen, of lichtpaden, op te zetten.
04-2006
Beveiliging - klik om deze uitgave te bekijken
Steeds inventievere malware vraagt om steeds inventievere bestrijdingsmethoden. De kwetsbaarheid van it-infrastructuur neemt door wifi, pda's en rfid toe. De permanente wapenwedloop tussen de makers en bestrijders van malware.
03-2006
Software-ontwikkeling - klik om deze uitgave te bekijken
Projectmanagement-, systeemontwikkel- en architectuurontwikkelmethoden worden nog steeds op grote schaal gebruikt. Waar liggen de verbeterpunten voor moderne softwareontwikkelorganisaties? Niet alleen in methodisch werken, maar ook door het beter schatten van de omvang van projecten, beter testen en betere softwareprocesassessment.
02-2006
Jurisdictie - klik om deze uitgave te bekijken
Meer en meer komen ict'ers met recht in aanraking. Bij outsourcingtrajecten dient een groot aantal afspraken te worden gemaakt: over de omvang van de dienstverlening, de kwaliteit, de duur, de prijs, de service levels en duidelijke afspraken over intellectueel-eigendomsrechten. Bij elektronische handel zijn Europese en nationale jurisdische kaders van toepassing.
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-