Jaaroverzicht 2007

12-2007
Serious Gaming - klik om deze uitgave te bekijken
Gaming als business
Gaming is een volwassen tak van de IT geworden met serieus wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Ook zijn steeds meer gerespecteerde bedrijven actief op Second Life, Hyves, LinkedIn of in andere virtuele omgevingen. Wat komt eraan en wat betekenen serious gaming voor het onderwijs en voor organisaties ....
11-2007
Architectuur - klik om deze uitgave te bekijken
Businessarchitectuur
Elke markt is anders en in elke sector spelen andere afwegingen. Vandaar dat we kenners uit verschillende branches hebben gevraagd het krachtenveld te schetsen waarin architectuur zich begeeft. Veel aandacht gaat in dit thema dus uit naar de specifieke situatie, bijvoorbeeld bij banken, verzekeringen, de zorg en de groene sector. En daarnaast is er aandacht voor generieke onderwerpen zoals de opkomst van TOGAF en de ervaringen met drie jaar NK ICT Architectuur.
10-2007
IT-economics - klik om deze uitgave te bekijken
TCO voorbij
Het kwantificeren van de toegevoegde waarde voor de klant van IT is minstens zo belangrijk als het vaststellen van de total cost of ownership. Door IT als investering te beschouwen en investeringstechnieken te gebruiken is de eenzijdige nadruk op kosten te vermijden.
09-2007
XML/integratie - klik om deze uitgave te bekijken
Overal XML
XML is het standaardberichtformaat bij integratie binnen of tussen organisaties. In dit themanummer alles over de evolutie van XML, standaarden, beveiliging, tools en integratiescenario's. Inclusief cases bij de Nederlandse Jeugdzorg en in de strafrechtsketen.
08-2007
Globalisatie - klik om deze uitgave te bekijken
Transformatie
Kostenreductie is lang het hoofddoel geweest van het outsourcen van IT. Nu gaat het vaker om meer fundamentele redenen zoals het ondersteunen van snelle organisatorische veranderingen. Deze strategische fase vraagt een andere aanpak. In dit thema de belangrijkste trends en nieuwe inzichten.
06-2007
Conflict ICT - klik om deze uitgave te bekijken
ICT-geschillen
De meeste ICT-conflicten gaan over het niet op tijd leveren van niet of slecht werkende informatiesystemen. Wat moet je doen als het zover komt? Een overzicht van de mogelijkheden om ze op te lossen.
04-2007
Generatie Y - klik om deze uitgave te bekijken
Generatiekloof
Nieuwe manieren van samenwerken en comminiceren, het vormen van virtuele community's en wiki's: er gaat een hoop veranderen als Generatie Y binnenkort in organisaties binnenkomt.
03-2007
Projectmanagement - klik om deze uitgave te bekijken
Businesscase
Het is een opendeur dat IT-projecten vaak uitlopen. Te duur, te laat en niet de gewenste functionaliteit. Maar wat zijn de factoren om de slagingskans van IT-projecten te vergroten? In dit thema veel over de valkuilen en manieren om die te vermijden. Het positieve nieus is dat projectmanagement volwassen lijkt te worden en verder professionaliseert.
02-2007
ERP, stand van zaken - klik om deze uitgave te bekijken
Dertig jaar later...
Vrijwel iedere IT-professional zal in zijn of haar loopbaan ERP tegenkomen. ERP wordt steeds verder gebouwd om aan veranderende eisen te kunnen voldoen. Dit themanummer heeft tot doel de benodigde kennis te helpen verwerven of vernieuwen.
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-