Jaargang 2009

12-2009
Testen als kritische succesfactor - klik om deze uitgave te bekijken
Testen
Het testen van software en systemen heeft zich een volwaardige plaats in het traject van ontwerpen en bouwen van systemen verworven. Het besef dat hoe vroeger een fout wordt ontdekt, hoe makkelijker en goedkoper het herstel ervan is, heeft daar in belangrijke mate aan bijgedragen.
11-2009
Architectuur - klik om deze uitgave te bekijken
Architectuur moet bijdragen
Architecten focussen veel op de kwaliteit, maar er is meer dan dat. Een goede gelegenheid om in dit nummer te kijken naar het evenwicht tussen kwaliteit, acceptatie en impact.
10-2009
Crisis: kans of bedreiging? - klik om deze uitgave te bekijken
Crisis
De huidige economische crisis dwingt bedrijven tot ingrijpende maatregelen die alle delen van de organisatie treffen, ook de IT-afdeling. Wordt het alleen maar snijden, of is er met reorganiseren en herdefiniëren van taken, rollen en verantwoordelijkheden ook winst te behalen?
09-2009
Beveiliging - klik om deze uitgave te bekijken
Balans
Beveiliging blijft een heet hangijzer in de IT-wereld, temeer omdat we met een moving target te maken hebben. Wie nu een securitystrategie definieert, weet één ding zeker: binnen een jaar zijn de plannen ingehaald door nieuwe ontwikkelingen. Security is daarom hoe dan ook een zaak van bijblijven.
08-2009
Evaluatie SOA - klik om deze uitgave te bekijken
SOA is geen haarlemmerolie
SOA is weliswaar gemeengoed in het begrippenkader van verreweg de meeste IT'ers, maar de toepassing ervan roept nog veel vragen op.SOA is geen oplossing voor alle problemen.
06-2009
Business & IT alignment - klik om deze uitgave te bekijken
Business & IT alignment
Het vertalen van businessdoelstellingen in IT-oplossingen is op zichzelf algeen kleinigheid. Nog ingewikkelder wordt het als beide blijven variëren. De business van morgen is anders dan die van nu en dat geldt voor IT evenzeer. Dat maakt dit vraagstuk ongekend complex.
05-2009
Sourcing - klik om deze uitgave te bekijken
Sourcing
Sourcing biedt alleen voordeel als beide partijen er veel energie in steken en vooral de uitbestedende partij weet wat zij wil. Weten wat je wilt kan er zelfs toe leiden dat bedrijven ertoe overgaan om IT weer gedeeltelijk in eigen huis onder te brengen.
04-2009
Process intelligence - klik om deze uitgave te bekijken
Process intelligence
Het optimaliseren van een bedrijfsproces gaat verder dan BPM. Daar is process intelligence voor nodig, een fenomeen dat het snijvlak van business intelligence en business process management omvat.
03-2009
Groene IT - MVO - klik om deze uitgave te bekijken
Green is beautiful
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met groene IT als meest bekende uitingsvorm is in, want een groen imago doet het uitstekend. Maar hoe groen is 'groen' eigenlijk en wat is er nog meer mogelijk om verantwoord bezig te zijn?
02-2009
Trends - klik om deze uitgave te bekijken
Trends voor 2009
Bekende trends voor dit jaar zijn kostenbesparing en virtualisatie. Maar er staan meer belangrijke en minstens zo interessante ontwikkelingen op stapel. In dit nummer aandacht voor BPMN, software security, sociale netwerksites en SOA. Onderwerpen die mede het gezicht van IT in 2009 zullen bepalen.
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-