Corien Prins ICT Personality 2011

Op het ICT~Gala heeft mevrouw prof. mr. J.E.J. (Corien) Prins, hoogleraar recht en informatisering aan de Universiteit Tilburg, gisteren de ICT Personality Award 2011 gewonnen. Zij krijgt deze prijs voor haar bepalende bijdrage aan het onlangs verschenen WRR-rapport iOverheid.

Het WRR-rapport iOverheid gaat over de veranderende rol en verantwoordelijkheid van de overheid in de digitale samenleving. Met haar bijdrage heeft Prins een wetenschappelijke basis gelegd voor een visie op een digitaliserende overheid. Het rapport wordt gezien als een van de beste studies op het raakvlak van overheid, samenleving en informatisering van de laatste jaren .

Prins vervulde onder andere bestuursfuncties bij het NWO en de Nederlandse Juristen Vereniging (NJV) en was lid van de Raad van Advies van ICTRegie. Daarnaast is zij onder meer lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en lid van de Raad van Advies van de burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF).Bookmark and Share

Geef uw mening Er zijn nog geen stemmen uitgebracht
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-