Smartphone populairder MIS

De geëigende bedrijfssoftware legt het als beslissingsondersteunde IT af tegen de smartphone. Dit blijkt uit onderzoek van bureau SSI, in opdracht van Kadenza, dat zich bezighoudt met software voor zakelijke besluitvorming.
Bijna tweederde van de Nederlandse managers snuffelt eerst even in zijn smartphone rond, voordat hij de knoop doorhakt. Driekwart raadpleegt voordat een zakelijke beslissing wordt genomen z’n email. Gek genoeg zijn de echte bedrijfsapplicaties veel minder in trek als informatiebron voor beslissingen: nauwelijks meer dan de helft van de managers maakt hier regelmatig tot vaak gebruik van.

Ruim driehonderd managers werden bevraagd over hun gebruik van smartphones en tablets. Omstreeks de helft van de respondenten gaf aan de smartphone de laatste twee jaar vaker te zijn gaan gebruiken bij het nemen van beslissingen.

Directeur Erik Leene van Kadenza verwacht dat het niet lang meer zal duren voordat de smartphone primair als informatiebron gebruikt zal worden voor het nemen van zakelijke beslissingen: “Het is daarbij belangrijk dat organisaties nadenken over hoe ze cruciale informatie uit bedrijfsapplicaties toegankelijk maken via de smartphone en tablet. Wij verwachten dat Mobile BI hiervoor als oplossing steeds populairder zal worden.”

Het onderzoek laat overigens ook zien dat persoonlijke ontmoetingen nog altijd onbetwist de belangrijkste informatiebron voor beslissingen zijn. Voor inwinnen van een second opinion of extra informatie van anderen worden smartphones en tablets nog steeds minder gebruikt dan e-mail of een persoonlijk gesprek.

Enkele andere opmerkelijke bevindingen uit het rapport zijn:

    * Een kwart van de smartphone- en tabletbezitters werkt vaker dan voorheen buiten kantooruren;
    * 20 procent van de smartphonebezitters checkt de e-mail binnen 5 minuten na opstaan;
    * 37 procent van de bedrijfeigenaren zegt geen behoefte te hebben aan actuele bedrijfsinformatie;
    * Managers willen omzet, kosten en klanttevredenheid kunnen peilen via hun mobiele apparaten.Bookmark and Share

Geef uw mening Er zijn nog geen stemmen uitgebracht
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-