‘Cloud computing is dood, Facebook is toast’

George Colony, CEO van Forrester, deed in Parijs ten overstaan van een groep analisten enkele opmerkelijke uitspraken. Volgens Colony is cloud computing dood en is Facebook ‘toast’.

Tijdens Forresters European Forum in Parijs zei George Colony dat het cloudcomputingmodel dood is, net als het oude pc-model. Cloud computing zal het volgens Colony niet maken omdat het gebruikers geen ‘power’ in hun ‘pocket’ geeft. Overigens speelt de cloud wel een rol in het toekomstige model dat Colony schetst: “Toekomstige architectuur gaat krachtige datacapaciteit in de cloud verbinden met krachtige apps op persoonlijke draagbare apparatuur,” zei hij. Hij noemt het 'mobiel engagement'.

Apple en Google domineren mobiele toekomst

Fabrikanten als Apple en Google zullen volgens Colony in de toekomst domineren, omdat ze floreren in de door mobiele verbondenheid geregeerde wereld. Voor Amazon ziet de baas van Forrester een plaats en ook Microsoft, dat gisteren zijn tablet Surface aankondigde, maakt volgens Colony een kans.

IT-afdeling moet transformeren

Colony drukte CIO’s op het hart dat zij en de IT-afdelingen die ze runnen, zich zullen moeten transformeren om te kunnen focussen op businesstechnologie. Het mobiele engagement, gestoeld op de aangepaste architectuur voor het app internet, zal het brede web vervangen als brandpunt van innovatie en verandering, zei Colony.

In de broekzak van de klant komen

Het mobiele engagement betekent voor CIO’s dat ze hun ondernemingen in de broekzak van de klanten moeten krijgen. “Zodra de klant er behoefte aan heeft, moet het bedrijf er voor de klant zijn, overal en te allen tijde."

Door: Chris Nap
Bookmark and Share

Geef uw mening Er zijn nog geen stemmen uitgebracht
 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-