Nieuwsarchief

Het uit de opvoedingshandboeken van de jaren 50 bekende trio van reinheid, rust en regelmaat blijkt ook in datacenters een uitstekend adagium voor operationeel management op te leveren.
Nina Rosa heeft de Ngi-NGN Informatie Scriptieprijs gewonnen voor haar vernieuwende onderzoek naar virtual reality.
Bekijk op deze video hoe een neuraal netwerk realtime aangeeft wat er op het beeldscherm is te zien.
Gemeenten dromen weg bij het begrip ‘smart city’ en starten het ene na het andere technologische experiment. Deskundigen Jaring Hiemstra, Maarten Hajer en Albert Meijer geven in Binnenlands Bestuur een kritische beschouwing over de hype.
Het is gelukt levende rozen te voorzien van elektronische circuits die door het gehele vaatstelsel lopen.
ING heeft zich als eerste Nederlandse bank aangesloten bij het internationale initiatief dat de technologie achter de virtuele munt bitcoin geschikt wil maken voor toepassingen in de financiële sector.
Eindhoven, Boxtel en Woerden gaan daadwerkelijk in een coöperatie samen met (in eerste instantie) ICT-bedrijf Gemboxx software ontwikkelen voor gemeentelijke taken. Ze voelen zich nu gevangen in het verdienmodel van PinkRoccade en Centric.
De Nederlander is wel geïnteresseerd in nieuwe computermogelijkheden, maar wil zijn leven er niet geheel door laten leiden. De mens wil toch deels de regie in handen houden, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction.
Computers zijn beter in het indelen van CT-scans bij longaandoeningen als kanker en COPD dan mensen.
Naarmate bedrijven steeds grotere collecties van gegevens weten aan te leggen en beter weten te benutten, zullen ze makkelijker hun programmacode open source te maken.

 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
De volledige agenda
 
 
A+ / A-