Nieuwsarchief

Commissarissen bij Nederlandse financiële instellingen beschikken over onvoldoende kennis van informatietechnologie (IT). Hierdoor kunnen ze hun toezichthoudende rol niet goed waarmaken.
Bedrijfskritieke applicaties, waaronder financiële software, wordt steeds minder ondergebracht op computers binnen het eigen pand.
Wanneer bedrijven willen migreren naar de cloud, komen ze allerlei obstakels tegen, vooral op het gebied van bescherming. CipherCloud heeft onderzoek gedaan onder zijn klantenbestand om te zien waar de problemen precies liggen.
Nog maar weinig organisaties zijn op de hoogte van het feit dat Microsoft-licenties, sinds het Arrest van het Europese Hof van Justitie in 2012, overdraagbaar zijn. Hierdoor lopen zij aanzienlijk financieel voordeel mis.
Capgemini heeft het manifest ‘Grip op Secure Software Development’ (SSD) ondertekend. Hiermee onderschrijft de ICT-dienstverlener de SSD Beveiligingseisen en SSD Methodiek voor de ontwikkeling van veilige software voor de overheid.
IT-security-incidenten beheersen bijna dagelijks het nieuws. Vrijwel geen enkele organisatie ontkomt aan lekken, hacks, downtime of andere kleine of grote crises. De antwoorden daarop liggen niet alleen in patches, firewalls en techniek.
Het is al vaak gesignaleerd dat mensen snel afhaken, als ze tijdens een sessie meer dan één beveiligingsboodschap op het scherm te zien krijgen. MRI-beelden van de hersenen laten zien, dat we daar niets aan kunnen doen.
Software AG heeft tijdens de CeBIT een nieuw concept aangekondigd onder de naam Digital Business Platform (DBP). Dat moet digitalisering makkelijker maken voor organisaties.
Nederland en Denemarken gaan samenwerken bij de ontwikkeling van kwantumcomputers. QuTech, van de Delfts 'majorana-prof' Leo Kouwenhoven, tekende daartoe een overeenkomst met het Deense Niels Bohr Instituut.
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft een handleiding gepubliceerd voor de instellingen van Google Analytics zodat dit gereedschap op een website kan worden gebruikt zonder cookiemelding. Zo niet, bent u in overtreding.

 
Evenementen van SAI, NGI en BIM Media Evenementen van SAI, NGI en BIM Media
De volledige agenda
 
 
A+ / A-