Nieuwsarchief

Hoe zou je je IT aanpakken als je geen verleden achter je aansleepte en ook hoofdzakelijk slimme ambitieuze techneuten als eindgebruikers had?
Aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) wordt onderzoek gedaan naar de groene aspecten van netwerken. Met vragen als 'wat kost datatransport' of 'hoe kies je de beste/zuinigste route door een netwerk'?
Binnen vijf jaar is elk apparaat om ons heen in staat om te leren. De innovaties die daaruit resulteren, zullen de volgende vijf jaar de manier waarop mensen werken, leven en met elkaar omgaan veranderen. Dat voorspelt IBM.
De overheid zal de regelgeving moderniseren zodat die beter aansluit bij de veranderende markten voor telecom, media en internet. Dat stelt minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij zijn visie op telecom, media en internet schetst.
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft uit de subsidiepot van het programma Zwaartekracht een bedrag van 22,7 miljoen bestemd als impuls voor het project `Networks' van UvA-hoogleraar Michel Mandjes.
Wanneer iemand wordt gevolgd via zijn of haar smartphone, kan een deel van het leven in kaart worden gebracht. Hoeveel dat is, ondervond Ton Siedsma van Bits of Freedom (BoF).
Zoekmachines mogen niet alles uit databanken overnemen. Te veel leentjebuur spelen is niet toegestaan. Dat heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg donderdag bepaald.
De opkomst van de cloud betekent een aardverschuiving in de gedachtewereld van de softwarereus.
Stijn de Gouw, onderzoeker bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) heeft een techniek bedacht waarmee fouten in objectgeoriënteerde software - zoals Java - tijdens de afloop van een programma kunnen worden opgespoord.
Avon heeft de uitrol van een nieuw ordersysteem op basis van SAP-software afgeblazen, hoewel de toepassing op zich correct werkte. In een pilot in Canada werden echter niet de beoogde doelstellingen gerealiseerd.

 
Evenementen van SAI, NGI en BIM Media Evenementen van SAI, NGI en BIM Media
De volledige agenda
 
 
A+ / A-