Nieuwsarchief

Europese bedrijven halen niet alles uit unified Communications (UC), ondanks dat zij de voordelen kennen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Easynet, uitgevoerd door Vanson Bourne.
Data wordt dé asset waarmee bedrijven en organisaties zich kunnen onderscheiden. Maar hoe houdt u greep op de complexiteit? En hoe ontwikkelt u een goede visie op datamanagement?
Nederlandse bedrijven geven meer geld uit aan de koffie-automaat dan aan het beveiligen van hun digitale infrastructuur. Daarin moet verandering komen vindt brancheorganisatie Nederland ICT.
Grote investeerders stoppen hun geld liever niet in bedrijven die al eens gehackt zijn en niet de juiste kennis en kunde op het gebied van IT-beveiliging in huis lijken te hebben.
De ministeries van OCW en EZ, de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland hebben een contract gesloten met govroam. Dat biedt ambtenaren de mogelijkheid bij andere deelnemers in te loggen op het wifi-net met eigen inloggegevens.
Het Pentagon begon er in 2003 al over. En in 2008 startte een eerste test. Maar anno 2015 is het Amerikaanse leger in weerwil van het eigen voornemen nog steeds niet over op IPv6.
Brass is de naam van een voorgestelde nieuwe computer van het Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa), die over 100 jaar nog steeds moet kunnen werken. Niet alleen moet Brass het dan nog doen, het systeem moet ook veilig zijn.
2015 wordt een goed jaar voor inkopers van outsourcingdiensten, en ook daarna ziet het er goed uit. Er is een prijzenslag gaande zoals die de afgelopen 15 jaar niet is voorgekomen. Dat constateert het Amerikaanse blad CIO na gesprekken met experts.
Het kabinet doet bij lange na niet wat de Tweede Kamer wil om ICT-projecten van het Rijk voortaan in goede banen te leiden.
Het tekort aan experts in big data analytics zal de komende jaren alleen maar groeien. Het Amerikaanse Computerworld verzamelde vier strategieën om ze toch te vinden.

 
Evenementen van SAI, NGI en BIM Media Evenementen van SAI, NGI en BIM Media
De volledige agenda
 
 
A+ / A-