Nieuwsarchief

Nederlandse bedrijven profiteren niet genoeg van vernieuwingen in ERP-software. Onder meer door bezuinigingen houden ze vast aan oudere, bestaande ERP-applicaties.
Apple gaat wearables helpen ontwikkelen voor het Amerikaanse leger. Daartoe is onder de naam Flexible Hybrid Electronic Institute een consortium opgericht, waarin behalve Apple ook Boeing en de Harvard-universiteit deelnemen.
De Brusselse aantijgingen tegen internetgigant Google zijn "onjuist en ongefundeerd''. Google maakt de competitie niet kapot, maar vergroot juist de keuze voor consumenten. Dat stelt het concern donderdag in een blog.
Een nieuw hulpprogramma kan datastromen op het internet zodanig versleutelen dat ze een volstrekt 'onschuldig' voorkomen krijgen. Dat kan online oppositiegroepen helpen zich te onttrekken aan de aandacht van censuur-software.
Angst voor softwarefouten is wat Vinton Cerf - een van de grondleggers van Internet en een belangrijke zieltjeswinner voor Google - soms wakker houdt 's nachts.
Een Russisch advocatenkantoor heeft een klacht ingediend bij het Russische openbaar ministerie. Onderwerp van de klacht: Windows 10, of beter, het verzamelen van gegevens door Windows 10.
De markt voor tablets stagneert. De populariteit van 2-in-1 laptop-tablets zit daarentegen enorm in de lift.
Organisaties weten via internet een hele hoop persoonlijke gegevens te verzamelen. "Dat zijn er teveel", meent organisatie Bits of Freedom, "want het gaat niemand wat aan waar je naar de kerk of naar de moskee gaat."
Gartner heeft een nieuwe hypecycle gepubliceerd met de technologieën in hun verschillende fasen van volwassenheid en bruikbaarheid.
Het Amerikaanse NTIA - onderdeel van het ministerie van Handel - houdt in ieder geval een jaar langer de macht over de rootservers van het internet, via een contract met ICANN. Maar het contract loopt wellicht nog langer door.

 
Evenementen van SAI, NGI en BIM Media Evenementen van SAI, NGI en BIM Media
De volledige agenda
 
 
A+ / A-