Nieuwsarchief

Ruim 35 procent van de Nederlandse bedrijven die internationaal actief zijn, mist inzicht in en controle over de financiële prestaties van bepaalde bedrijfsonderdelen.
KPMG stelt ondernemingen kosteloos een data analytics platform beschikbaar. Het zogeheten KAVE (KPMG Analytics and Visualization Environment) werd ontwikkeld door data-scientists van KPMG.
Gartner bracht gisteren een nieuwe versie van zijn Magic Quandrant voor aanbieders van Infrastructure as a Service uit tijdens een conferentie in Sydney.
Bijna een kwart van de Nederlandse werknemers mist kennis of vaardigheden die belangrijk zijn om het werk goed te kunnen doen. In de IT loopt men het meest achter.
Te weinig innovatie-inspanningen vormen de grootste bedreiging voor de retailsector. Digitalisering is hard nodig, willen retailers overleven.
Marcel Krom, CIO van PostNL vertelt in deze aflevering van IT Tomorrow waarom en hoe zijn organisatie rigoureus de overstap naar cloud computing maakte.
Er bevindt zich een verontrustende tweespalt tussen de behoeften van de klant en de diensten die IT-dienstverleners bieden. Dat blijkt uit onderzoek van LogicNow.
De groei van het aantal vacatures voor hoogopgeleide technici in ons land vlakt af. Dit komt met name door een dip in het aantal vacatures in de regio Rotterdam en de landelijke daling van de vraag naar projectleiders en managers.
Europeanen zijn in vergelijking met bijvoorbeeld Japanners of Amerikanen bezorgder over hun privacy en datasecurity.
Software-as-a-Service is voor Microsoft een profijtelijke zaak. Klanten die Office gaan huren in plaats van kopen, betalen Microsoft namelijk uiteindelijk beduidend meer. Zegt Microsoft zelf, bij monde van chief financial officer Amy Hood.

 
Evenementen van SAI, NGI en BIM Media Evenementen van SAI, NGI en BIM Media
De volledige agenda
 
 
A+ / A-