Nieuwsarchief

Het aandeel 55-plussers onder ICT’ers is in tien jaar meer dan verdubbeld. Was in 2005 nog 6 procent van de ICT’ers 55 jaar of ouder, in 2015 was dat 13 procent.
Als iets de gemoederen bezighoudt dit jaar op security-gebied, dan is het wel de meldplicht datalekken. Sinds januari van dit jaar zijn bedrijven en overheden verplicht om ernstige datalekken te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens
Maakt u gebruik van een private cloud, of heeft uw bedrijf juist een voorkeur voor hybride? En hoe denken andere bedrijven in uw branche hierover? Deze vragen en meer komen aan de orde in het private cloud-onderzoek van AG en Proact.
De Britse hightech-bedrijven zien het aanstaand vertrek van hun land uit de EU met grote zorgen tegemoet.
Het lijkt logisch te veronderstellen dat de veiligheid van software garanderen een groter probleem wordt als je sneller oplevert. Maar het verband ligt eerder omgekeerd.
Facebook, Twitter en andere sociale media worden op grote schaal gebruikt op het werk, ook als het bedrijfsbeleid daar beperkingen aan stelt.
De plannen van het ministerie van Defensie voor een compleet nieuwe toekomstige IT-infrastructuur zijn risicovol. Dat concluderen onderzoekers die de plannen in opdracht van minister Jeanine Hennis-Plasschaert onder de loep hebben genomen.
Ambtenaren van gemeente Amersfoort waren in de veronderstelling dat er geen sprake was van een datalek toen zij in januari 2016 een e-mail met gevoelige informatie van 1800 inwoners per abuis naar een verkeerd adres stuurden.
Meer dan 78 procent van de organisaties gebruikt open source-software. Slechts 3 procent zegt helemaal geen open source in te zetten. Steeds meer bedrijven hebben een 'open first'-beleid.
AutomatiseringGids, Informatie en IT-Infra gaan samen verder als AG Connect, het nieuwe platform voor àlle IT-professionals in Nederland.

 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
Geen agenda-items aangetroffen
De volledige agenda
 
 
A+ / A-