Nieuwsarchief

"Er valt nog veel te bereiken in de relatie tussen scholen en bedrijven." zegt Leen Blom, manager Research & Development bij Centric. "Er is al wel contact, maar het ontbreekt vaak aan continuïteit van de relaties."
Het grootste risico is de medewerker, die onoplettend en zorgeloos het beveiligingsbeleid aan zijn laars lapt. Uit het niets op één, dit jaar, bij de belangrijkste risicofactoren die IT’ers zien bij ‘endpoint’- beveiliging.
Al dan niet grappig bedoelde uitingen op sociale media zijn voor werkgevers steeds vaker aanleiding tot ontslag op staande voet.
Bestaande richtlijnen voor het ontwikkelen van betrouwbare, veilige software hebben weinig meerwaarde, zeker voor kritieke toepassingen, vindt Gerard J. Holzman van Nasa's Jet Propulsion Laborotory.
IT-beveiliging is en blijft een belangrijk onderwerp in 2015. ICT-oplossingen- en -dienstenleverancier Dimension Data inventariseerde daarom, op basis van gesprekken met klanten, wat dit jaar de vijf belangrijkste IT-security trends zijn:
Het ICT informatiecentrum introduceert het boek 'Juridische aspecten van ICT projecten'. De uitgave wijst organisaties met een nieuw ICT-project op de risico's die zij aangaan met betrekking tot o.a. contracten, dataveiligheid en aansprakelijkheid.
Informatie is een van de meest waardevolle assets van een organisatie. Maar ook de risico’s groeien met de dag. Hoe zorg je ervoor dat informatie veilig is en tegelijkertijd te allen tijde beschikbaar?
Dat het IT-beheer 24 x 7-uur verzorgd wordt, wordt gezien als het grootste voordeel van het uitbesteden van beheertaken.
Veel code aanwezig in open source libraries stikt van de fouten. De meeste ontwikkelaars gaan er onterecht van uit dat de code wel veilig is en besteden geen aandacht aan het testen en reviewen van de code.
Wat hebben big data, agile en cloud met elkaar gemeen? Het zijn essentiële bouwstenen van wat Forbes “The experimental enterprise” noemt. 2015 wordt het jaar waarin containertechnologie als Docker dat ook daadwerkelijk mogelijk gaat maken.

 
Evenementen van SAI, NGI en BIM Media Evenementen van SAI, NGI en BIM Media
De volledige agenda
 
 
A+ / A-