Nieuwsarchief

Het lijkt logisch te veronderstellen dat de veiligheid van software garanderen een groter probleem wordt als je sneller oplevert. Maar het verband ligt eerder omgekeerd.
Facebook, Twitter en andere sociale media worden op grote schaal gebruikt op het werk, ook als het bedrijfsbeleid daar beperkingen aan stelt.
De plannen van het ministerie van Defensie voor een compleet nieuwe toekomstige IT-infrastructuur zijn risicovol. Dat concluderen onderzoekers die de plannen in opdracht van minister Jeanine Hennis-Plasschaert onder de loep hebben genomen.
Ambtenaren van gemeente Amersfoort waren in de veronderstelling dat er geen sprake was van een datalek toen zij in januari 2016 een e-mail met gevoelige informatie van 1800 inwoners per abuis naar een verkeerd adres stuurden.
Meer dan 78 procent van de organisaties gebruikt open source-software. Slechts 3 procent zegt helemaal geen open source in te zetten. Steeds meer bedrijven hebben een 'open first'-beleid.
AutomatiseringGids, Informatie en IT-Infra gaan samen verder als AG Connect, het nieuwe platform voor àlle IT-professionals in Nederland.
Cisco heeft gisterenavond nieuw beheergereedschap geïntroduceerd dat de status van het datacentrum in kaart brengt maar ook gebeurtenissen uit het verleden kan terugspelen.
Het afgelopen jaar werd in Nederland een recordaantal werkgerelateerde trainingen online gevolgd. Online leren is inmiddels de populairste leermethode geworden.
Rijkswaterstaat (RWS) is sinds enkele dagen verlost van het verouderde besturingsprogramma Windows XP en daarmee volledig over op nieuwe systemen.
Microsoft neemt LinkedIn over voor een bedrag van 26,2 miljard dollar. Daarmee zorgt het softwarebedrijf voor een broodnodige versterking van zijn positie op het gebied van social media.

 
Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V. Evenementen van SAI, NGI en AG IT B.V.
Geen agenda-items aangetroffen
De volledige agenda
 
 
A+ / A-