Nieuwsarchief

China is woensdag in de verdediging geschoten na flinke kritiek op onderdelen van een nieuwe anti-terreurwet. Als die wet wordt aangenomen, moeten ook westerse bedrijven hun digitale versleutelingen prijsgeven en 'achterdeuren installeren'.
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vindt een uitbreiding van de beveiliging van DigiD te duur. De kosten zouden niet opwegen tegen de schade die nu wordt geleden.
Sharepointprojecten bereiken in twee derde van de gevallen niet het beoogde doel.
De Amerikaanse Federale Communicatie Commissie (FCC) heeft zich gisteren uitgesproken voor nieuwe regels, waardoor internet open voor iedereen blijft en internetverbindingen onpartijdig worden beheerd.
'Het internet begint te lijken op Somalië - een mislukte staat waar veiligheid niet bestaat, het dagelijkse leven vol risico's is en gewapende groepen openlijk strijd leveren op het netwerk.'
Onderzoekers van het Centrum Wiskunde & informatica (CWI) in Amsterdam hebben een bug gefixt in de veelgebruikte programmeertaal Java. Het gaat om een fout in het bekende sorteeralgoritme TimSort, waardoor programma’s konden crashen.
Door de grote bezuinigingen sinds 2010 heeft Nederland flink terrein verloren op het gebied van digitale innovatie. Investeerders keren zich hierdoor af van Nederland.
Uit een toekomstverkenning van SogetiLabs komt naar voren dat er niet alleen een Internet of Things (IoT) aankomt maar ook een Internet of Money (IoM). Dat netwerk wordt mogelijk gemaakt door een volgende versie van de Bitcoin.
Organisaties die gebruikmaken van cloudcomputing worden nog wel eens onprettig verrast door de kleine lettertjes. Brandon Butler geeft op Network World 10 tips om verrassingen te voorkomen.
Aan Linux wordt in steeds sneller tempo gesleuteld. En dan steeds vaker door programmeurs met een betaalde baan. Programmeurs die niet zelden bij commerciële bedrijven als IBM en Intel werken.

 
Evenementen van SAI, NGI en BIM Media Evenementen van SAI, NGI en BIM Media
De volledige agenda
 
 
A+ / A-